Het bewerken van een brede range aan plaatdikten met hoge snelheid en hoge productiviteit

De nieuwe standaard in lasersnijmachines

Amada, wereldwijd een pionier op het gebied van lasersnijmachines, heeft een nieuwe hoogwaardige, direct aangedreven lasersnijmachine ontwikkeld, de LCG-3015. Deze lasersnijmachine levert een hogere snelheid en een acceleratie tijdens de bewerkingen door het gebruik van een laag zwaartepunt en het nieuwste aandrijfsysteem. De LCG-3015 lasersnijmachine verbetert de bewerkingstijden en productiviteit in de een brede range aan plaatdikten.


Hoge bewerkingssnelheid van een brede range aan plaatdikten

LCG-Y-as
30% reduction in mass of the Y-axis carriage

1) Lichtgewicht Y-as brugframe

Hogere snelheid wordt bereikt door, in vergelijking met een traditionele lasersnijmachine, een reductie van 30% van de massa van het Y-as
brugframe.

LCG-brugframe

2) Laag zwaartepunt

Het Y-as brugframe heeft een laag zwaartepunt dankzij een Z-as hoogte van 100mm, hetgeen een hoge bewerkingssnelheid van dunne materialen mogelijk maakt.

3) Motor met hoog koppel en heugelaandrijving

Het nieuwste aandrijfsysteem met geïntegreerde hoog-koppel-motoren en heugelaandrijving is ingezet om hoge snelheden en vlotte acceleratie te verzekeren.

Hoge kwaliteit en hoogwaardige bewerking

De nieuwe, speciaal door Amada geoptimaliseerde, 3.5kW laserbron gebruikt in de LCG-3015 lasersnijmachine is ontworpen met een hogere straaldensiteit voor het bewerken van dun tot middeldikke materialen. Deze verbetering van 30% in straaldensiteit (vergeleken met traditionele lasersnijmachines) verbetert tevens de gladheid van de snijrand van gesneden delen.

Traditionele laserbron
Conventional laser cutting machine oscillator
Nieuwe 3.5kW laserbron
New 3.5kW laser cutting machine oscillator

Energie & onderhoud - Besparingsfuncties

1) Meerdere energiebesparingsmodules gedurende stilstand

De LCG-3015 lasersnijmachine is standaard uitgerust met een systeem dat gedurende stilstand in 2 stappen de benodigde energie drastisch vermindert.

Energiebesparende functies reduceren drastisch het energieverbuik
Energy saving functions significantly reduce the power consumption

2) Minder onderhoud

De tijd van de intervallen tussen het reinigen en vervangen van spiegels is verdubbeld door het gebruik van optieken met een lange levensduur.


HS snijkop

Om betrouwbaar bewerken te verzekeren, is de LCG-3015 lasersnijmachine uitgerust met Amada's nieuwste snijkop uit de HS-serie. Deze volgt snel en vloeiend het profiel van de plaat om een gelijke snede te behouden, zelfs wanneer de plaat niet 100% vlak is.

Nieuwste HS snijkop
Latest HS capacitance sensing laser cutting machine head

‘One touch’ lens- en nozzlewissel

Om het sneller instellen van de machine mogelijk te maken, is de snijkop van de LCG-3015 uitgerust met simpele, snel wisselbare lens- en nozzlecassettes.

Standaard is de LCG-3015 voorzien van 2 lenzen. De 5 inch lens wordt voor de bewerking van dun materialen, terwijl de 7.5 inch lens wordt gebruikt voor dikkere materialen. Wanneer dat gewenst is kan de 7.5 inch lens tevens worden gebruikt om de complete range aan materialen te bewerken.

5 inch lens
5 inch laser machine lens
7.5 inch lens
7.5 inch laser machine lens
Oliespuit
Oil is sprayed on the sheet metal

Oliespuit

Voor het piercen van dik materiaal wordt gedoseerd olie aangebracht op het materiaal om spatten te voorkomen, dus de kwaliteit van de bewerking te verhogen en om stabiel snijden te bereiken.

LCG-autofocus

NC automatische focuspuntcontrole en "active-cut"

Het optimale focuspunt wordt vanuit de snijdatabase, aangepast aan elk materiaal, automatisch ingesteld. De welving van de spiegels is gewijzigd om een constante focus te behouden, hetgeen een optimale kwaliteit van de laserbron en gereduceerde kosten voor hulpgas garandeert.

OVS Optisch Vermeet Systeem
OVS measures system

OVS IV - Optisch Vermeet Systeem

Het OVS IV systeem meet de steek tussen twee uitleesopeningen en compenseert automatisch de afwijking van het oorspronkelijke proces in de besturing van het programma in de lasermachine. De steek en de rondheid van de snijgaten worden gemeten. Vallen de gemeten waarden buiten de tolerantie verschijnt een alarm op de NC.

Barcode reader
Bar code reader for laser machine LCG-3015

Barcode Reader

De LCG-3015 lasersnijmachine kan worden uitgerust met een barcode reader om een betrouwbare terugkoppeling van gegevens mogelijk te maken op de werkvloer. Door het scannen van de setup-sheet van de Dr. ABE Blank CAM software, verzekert de bediener van de lasermachine zich ervan dat de correcte, laatste versie van het NC-programma is geladen in de besturing van de lasersnijmachine.

Netwerk diagram

Amada heeft het VPSS (Virtual Prototype Simulation System) ontwikkeld, een digitale productie oplossing die een naadloze stroom van productiedata tussen de programmeerder en de werkvloer. Amada’s CAD/CAM systemen zijn direct gelinkt aan de machines met de SDD database door het computernetwerk. Deze oplossing verzekert verkorte programmeertijden en verhoogde productiviteit.

CAD/CAM systemen & machines zijn direct gelinkt aan de SDD database
CAD/CAM systems & machines are directly linked to the SDD database across the computer network