Zij vertegenwoordigen een nieuw niveau van technologie in het high-end-segment van de kanttechniek: de kantpersen van de AMADA HD serie. Met zeven modellen in verschillende afmetingen, omvat deze serie, een breed scala aan perskrachten en persbalk lengtes.

De machines uit de HD serie zijn beschikbaar in combinatie met een groot aanbod aan accessoires. De perfect te combineren gereedschappen en gebruikersvriendelijke software staan garant voor optimale kantresultaten. Daarnaast hebben klanten ook profijt van buighulpen, een variabele achteraanslag-functie (Delta-X) en de keuze tussen twee hoekmeetsystemen. Een nieuw ontwikkeld hoogst efficiente persbalkconstructie garandeert resultaten van hoge kwaliteit over de gehele lengte van de machine. De machinebesturing berekent aan de hand van het materiaal en de lengte en positie van het werkstuk op de persbalk de juiste instelwaarden voor het systeem.

AMADA gebruikt een speciaal servo-hydraulisch hybride concept voor de aandrijving van de persbalken van de HD serie om te allen tijde hoogstnauwkeurige kantresultaten te behalen. Servomotoren drijven de hydraulische pompen aan die de cilinders voorzien van olie. Het feit dat de motor uitsluitend werkt tijdens de beweging van de persbalk resulteert in een aanzienlijke reductie van het energiegebruik. Bijkomende voordelen zijn een geringere behoefte aan hydrauliekolie en minder verhitting van de olie. Dit garandeert een constante kantkwaliteit die niet langer wordt beïnvloed door schommelingen in de olie-temperatuur.

De nieuwe HD serie is een "all-rounder" in het high-end-segment van de kanttechnologie. Als resultaat daarvan is reeks van beschikbare perskrachten zeer groot: tussen 500 and 2.200 kN, optioneel zelfs 6.000 kN.