Net als de andere kantbanken van AMADA, onderscheidt de HFP serie zich door de unieke constructie en de onderste persbalk: nauwkeurige kantresultaten worden bereikt over de gehele lengte van de machine en men benodigt geen duur systeem.

De HFP serie voldoet aan de hoogste eisen met betrekking tot vermogen, precisie en gebruik. De achteraanslag die zich reeds bewezen heeft, is verder verbeterd in de huidige HFP serie en is aanzienlijk sneller gemaakt. Het digitale hoekmeetsysteem DIGIPRO is eveneens verder ontwikkeld en is via een infrarood interface draadloos verbonden met de AMNC-besturing van de kantpers. De besturing is uitzonderlijk gebruiksvriendelijk, gemakkelijk om mee te werken, en biedt tegelijkertijd alle functies die vandaag de dag nodig zijn om te kunnen voldoen aan de veeleisende normen bij kanten.

Net als de HFE serie, is de HFP serie ook beschikbaar in de "Long-Stroke" en "High-Speed" varianten. De "Long-Stroke" uitvoering biedt een grotere slag en inbouwhoogte, waar de "High-Speed" variant is uitgerust met een dubbele daal- en persnelheid.