Lasersnijmachine - FLC-3015 AJ

Nieuwe standaards voor snelheid en nauwkeurigheid in het hogere middenklasse segment

Op de EuroBLECH 2012 presenteert AMADA met de FLC-3015 AJ een nieuwe, flexibele en uiterst efficiënte lasersnijmachine met een 2kW fiberlaser. Met deze machine kan dun en moeilijk te bewerken plaatmateriaal zoals koper, aluminium en titanium snel, veilig en zeer precies bewerkt worden.

Het gebruik van de fiberlaser AJ met een vermogen van 2.000 Watt maakt het mogelijk om een grote bewerkingssnelheid te realiseren in combinatie met uiterste precisie. Dun en moeilijk te bewerken plaatmateriaal zoals koper, aluminium en titanium kan snel, veilig en zeer precies bewerkt worden. Beduidend kortere productietijden en een goede energiebalans van de fiberlaser zorgen voor een aanzienlijke kostenreductie en besparen gelijktijdig op hulpmiddelen. De zeer dynamische, slijtvrije en nagenoeg onderhoudsvrije 3-assige lineaire aandrijving zorgt, in combinatie met krachtige besturingstechnologie, voor uitmuntende snijprecisie en optimale productkwaliteit.

Moderne en robuuste constructie voor het beste resultaat

Lineaire schaalverdelingen met een hoge resolutie in een gesloten regelcircuit maken een optimale maatvastheid mogelijk bij maximale snelheid. De FLC-3015 AJ heeft een werkbereik van 3.000 × 1.500 mm. Het tafeloppervlak heeft een draagvermogen tot 920 kg. De machine is voorzien van een uniek gegoten machineframe, waarvoor vanwege de constructiewijze en laag zwaartepunt een speciaal fundament niet nodig is. Het torsiestijve en trillingsarme frame zorgt ook bij de allerhoogste bewerkingssnelheden voor optimale productieomstandigheden. De FLC-3015 AJ kenmerkt zich door een grote flexibiliteit en kan, indien voorzien van de juiste automatisering, gedurende langere tijd complexe taken uitvoeren zonder handmatige ingrepen.

Diverse opstelvarianten bij groot gebruiksgemak

Een ander voordeel van de AMADA FLC-3015 AJ is de opbouw, welke individueel aan de eisen van de gebruiker aangepast kan worden en een variabele opstelling van de machinecomponenten mogelijk maakt. Hierdoor is het een ruimtebesparende machine, die continu toegankelijk is en korte wegen mogelijk maakt, zelfs bij multimachinebesturing. Het gebruik van de beproefde AMNC PC-besturing zorgt voor grote veiligheid en groot gebruiksgemak door de eenvoudige bediening.