Solution Center Haan

Op 7 september 2009 is Amada GmbH verhuisd naar een nieuw hoofdkantoor, het "Solution Center". Het algehele concept van het nieuwe gebouw maakt deel uit van ons doel onze klanten consequent en op de beste manier te ondersteunen in het innovatief zijn, concurrerend zijn en het economisch werken, ook in de toekomst. In het Solution Center staat niet alleen het tentoonstellen van technologieën centraal, maar wordt ook een compleet pakket aan analyse, advies and training geboden. Op deze manier wordt de gebruiker uitgebreid geïnformeerd over- en getraind in de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van plaatbewerking.

AMADA Solution Center in Haan

Takenaka Europe GmbH, met een officiele vestiging in Duesseldorf, vormde voor de Amada group als hoofd opdrachtnemer. Het project management voor het nieuwe gebouw was in handen van Amada GmbH.

Al in mei 2008 is begonnen met de eerste voorbereidende werkzaamheden voor de nieuwbouw van het Solution Center. Het ontwerp van het gebouw is ruimtelijk en open, en is een stijlvolle combinatie van vorm en functie die in harmonie is met de omliggende natuur. Respect en verantwoordelijkheid voor natuur en milieu maken deel uit van de filosofie van Amada en zijn zeker in acht genomen bij de realisatie van het nieuwe hoofdkantoor.

De orginele plannen waren in de eerste fase van de bouw bedoeld voor een perceel van in totaal 46.000 cm², op deze oppervlakte zou het gehele "Solution Center" worden gerealiseerd. Tijdens de bouw van deze eerste fase is besloten om een extra investering te doen in nog een perceel van 25.000 cm² zodat de totale perceeloppervlakte 71.000 cm² bedroeg in november 2008, op deze manier was het mogelijk om een betere situatie te creeren voor de diverse afdelingen binnen de Amada organisatie.

Tijdens fase twee van de bouw is besloten om een extra separaat gebouw te realiseren voor Amada Tools GmbH. Amada Tools GmbH is opgericht in 2010 en houdt zich bezig met productie van diverse orginele Amada gereedschappen, deze afdeling is tevens verantwoordelijk voor de bandzaag en de hoog precisie slijpmachines van Amada.

 


Openingsceromonie

Met Japanse ceremonieën werd op 06.06.2008 gevierd dat de eerste spade de grond in ging. Eregasten waren onder andere de Japanse directie van het AMADA concern en de Minister President van Noordrijn Westfalen Dr. Jürgen Rüttgers.

AMADA GmbH
Amada Allee 1
42781 Haan
Germany

Telefoon: +49 2104 2126-0
Fax: +49 2104 2126-999
E-mail: info@amada.de
http://www.amada.de